perjantai 10. huhtikuuta 2020

Perinteinen k-tuoli

Perinteisen verhoilun harjoitustyönä tein k-tuolin. Sain koululta valmiin rungon, jossa oli valmiiksi pohja tehty. Solmin joustimet kiinni pohjan rautalankaristikkoon ja tein joustimien sidonnat. Istuinosan reunoille lisäsin puiset korotuspalat, jotka kävin tekemässä puupuolella.








Jousien päälle nidoin juuttikankaan, joka solmittiin purjelangalla joustimiin kiinni. Pehmustus tehtiin meriheinällä, joka pujotettiin lisäämieni löysempien purjelankalenkkien alle.






Meriheinän päälle nidoin uuden juuttikankaan, joka kiristettiin purjelangalla. Kankaaseen tein taas purjelankalenkit, johon lisäsin pintapehmusteena kookosjouhta. Jouhien päälle laitoin vielä harmaata vanua ja lopuksi päälle nidoin/ompelin käsin lakanakankaan.








Selkänojaan tein vyöpohjan ja sen päälle muuten samat heinäpehmusteet ja muut vaiheet, mutta ilman joustimia. Nidoin selkänojaan kiinni ruskean verhoilukankaan.






Istuinosan verhoiluun ompelin kapan ja tereen koneella. Verhoilu ommeltiin tereen saumavaroista kiinni alempaan juuttikankaaseen. Lisäsin kapan alle pehmikkeeksi vanua ja nidoin verhoilun kiinni rungon alle ja taakse.







Lopuksi ompelin käsin tuolin takapuolelle vielä verhoillun pahvin, joka peittää kaikki niitit ja puurungon. Tein myös valmiiksi reiät käsinojien myöhempää kiinnitystä varten. Valmis penkki.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti