maanantai 27. huhtikuuta 2020

Suzuki PV satula

Asiakkaan tuoma satula oli pahoin kärsinyt pehmusteita myöten. Alkuperäistä verhoilua ei ollut enää olemassaskaan. Toiveena oli pehmusteen korjaus/vaihto ja uusi puna-musta verhoilu.



Leikkasin vaahtomuovisahalla vanhan pehmusteen molemmilta sivuilta siivut pois, myös satulan etuosa tarvitsi lisää vaahtomuovia. Liimasin sivuille limiä ja eteen hyödynsin siivun alkuperäistä, poisleikkaamaani vaahtomuovia, joka oli vielä kunnossa. Muotoilin satulan uudelleen vaahtomuovisahalla mukaillen alkuperäistä muotoa.






Kaavoitin satulan ja ompelin keinonahkaosat yhteen. Liimasin verhoilun alle vielä ohuen laminaatin tasoittamaan vaahtomuovin pintaa. Keinonahan liimasin ensin kevyesti kiinni verhoiluliimalla, jotta sain sen paremmin asettumaan paikoilleen. Reunat liimasin metallirunkoon kontaktiliimalla.









Ruosteenestomaalauksen takia kontaktiliima ei tarrannut runkoon kiinni ollenkaan satulan etuosasta, jossa keinonahkaan tulee eniten vetoa ja venytystä. Jouduin raaputtamaan kaiken liiman ja maalin pois ja kokeilemaan uudestaan. Annoin kontaktipintojen kuivua tupla-ajan, mutta siltikään liima ei meinannut tarttua kiinni. Lopulta sain verhoilun pysymään kiinni, kun sinnikkäästi puristin liimapintoja yhteen toistakymmentä minuuttia - ensin käsin ja varuilta vielä puristimilla.





Valmis satula.



Satula kiinni pyörässä. Asiakkaan kuva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti