perjantai 24. huhtikuuta 2020

Pienkoneen sisusta

Pienkoneen sisäsivujen verhoilu ja uudet lattiamatot. Vanha verhoilu oli todella haalistunut, kulunut ja epäsiisti.




Tein kaavat vanhoja lattiamattoja mukaillen, kuitenkin suoristaen muutamia vinkuroita kohtia, joiden tulisi olla suoria. Piirsin ja leikkasin uudet matot paksusta lattiamatosta. Kuskin ja apukuskin matot ovat keskenään erikokoiset ja -muotoiset.






Ompelin mattojen reinoille päärmeet ja ompelin asiakkaan toiveesta mattojen alapuolelle, kuluvimmille kohdille suikaleet kumimattoa. Kumimatto tuo mattoihin myös lisäpainoa ja se pysyvät siten paremmin paikoillaan. Ompelin suikaleet kiinni matossa olevien urien kohdilta, niin että ommel ei erotu etupuolellta ollenkaan.







Valmiit matot.




Sivut piirsin vanhojen kankaiden mukaan suoraan valitulle verhoiluhuovalle. Vanhat sivupalat olivat keskenään vähän erikokoisia, joten käytin molempia apuna ja tein uusista sivuista symmetriset, kuten niiden tässä tapauksessa kuuluisi olla.




Sivukappaleisiin tuli reiät ilmanvaihtoaukkoja varten. Käänsin ja ompelin kaikki näkyville jäävät reunat.





Suunnittelin sivuihin uudet taskut, vanhojen koon ja paikan huomioiden. Taskun yläreunaan tein kujan koneessa olevaa kuminauhaa varten. Taskujen ompeleminen kiinni sivuosaan kolmelta sivulta oli haasteellista, sillä sitä ei meinanut millään mahtua ompelemaan taskun sisäpuolelta. Tämä kuitenkin onnistui, mutta yhtään syvemmän taskun ompeleminen ei olisi enää onnistunut. 









Valmiit sivut ja lattiamatot pienkoneeseen asennettuna.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti